skip to Main Content

HYUNDAI NEXO ONTWORPEN VOOR JOU

Maak kennis met de Hyundai NEXO, de nieuwste generatie auto op waterstof van Hyundai. Deze elektrisch aangedreven SUV met brandstofcel kan maar liefst 800 kilometer (volgens NEDC) afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij; dat betekent dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen (CO2) vrijkomen. Het enige wat de NEXO uitstoot is … water!

Het doel van Hyundai is om in 2020 marktleider te zijn op het gebied van brandstofcelauto’s die hun energie uit waterstof halen. Op elk vlak spannen we ons in om waterstoftechnologie te promoten. Zo zetten we samen met andere automerken en bedrijven de komende vijf jaar onze schouders onder de snelle realisatie van waterstofgerelateerde producten. Want het is onze ambitie om uit te groeien tot het duurzaamste automerk ter wereld.

HYUNDAI NEXO

Rijden op waterstof: het kan, het is schoon én het is de toekomst. Hyundai investeert daarom al jaren in het ontwikkelen van auto’s die op waterstof kunnen rijden, voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor. En er komt alleen water vrij als emissie. Dus geen kooldioxyde, geen smog en geen roet. Het doel van Hyundai isom i 2020 marktleider te zijn op het gebeied van brandstofcelauto’s die hun energie uit waterstof halen. Met de emissievrije NEXO laat Hyundai zien dat het menens is.

Unieke lichtsignatuur

De licht gebogen dagrijverlichting strekt zich uit over de volle breedte van de Hyundai NEXO. Dit geeft de auto een unieke lichtsignatuur.

Cascade-grille

Hyundai’s kenmerkende Cascade-grille is opnieuw vormgegeven om perfect te passen in het design van de Hyundai NEXO, met zijn samengestelde verlichting en dubbele koplampen.

Op het grote scherm

Het brede 12,3-inchscherm geeft niet alleen de navigatie weer, maar ook informatie over het energieverbruik, het infotainment en de instellingen van de klimaatregeling. Het scherm heeft een dubbele displayfunctie, zodat je twee schermen tegelijk kunt raadplegen. Het navigatiesysteem is compatible met Apple Car PlayTM, zodat je de mobiele telefoon met het systeem kunt verbinden en muziek en telefoon- en app-functies op het grote scherm weergeven.

Comfort en controle, onder handbereik.

In de middenconsole is alles wat je nodig hebt onder handbereik. Ook de ‘shift-by-wire’-knoppen om te kiezen uit vooruit, neutraal, achteruit en parkeerstand. De middenconsole is voorzien van een bekerhouder, een telefoonstandaard met USB-poort en een zacht beklede armsteun met afsluitbare deksel. Eronder bevindt zich nog een grote opberglade met een plek waar telefoons draadloos zijn op te laden én nog een USB-poort.

Behoud de controle

Behoud de controle en blijf verbonden. Op het sportieve stuurwiel zijn diverse bedieningsknoppen ergonomisch geplaatst. Zo blijf je verbonden en kun je de systemen veilig bedienen zonder dat je je handen van het stuurwiel neemt. Met de schakelpeddels kun je de mate van regeneratief remmen aanpassen.

Actieradius altijd inzichtelijk

Het uiterst heldere, volledig digitale 7-inch informatiecluster geeft de actieradius weer en gedetailleerde navigatieaanwijzingen. Ook geeft het met een diagram van de auto weer of de brandstofcel of de batterij de energie levert voor de motor.

Verfijnde biomaterialen

Alle oppervlakken die je in de Hyundai NEXO aanraakt – van de hemelbekleding van op bamboe gebaseerd materiaal, de plastics, het bekledings- en afwerkingsmateriaal tot aan de vloermatten – zijn gemaakt van UL-gecertificeerde biomaterialen waarmee 20 procent CO2-emissie is bespaard. In de Hyundai NEXO is meer dan in elke andere auto gebruikgemaakt van dergelijke materialen.

Vooruitstrevende brandstofceltechniek voor alledag

De Hyundai NEXO biedt met zijn revolutionaire brandstofceltechniek een kijkje in de toekomst van mobiliteit. Deze emissievrije brandstofcelauto draait op waterstof en bewijst dat een milieuvriendelijke aandrijflijn volledig voldoet tijdens zowel dagelijks woon-werkverkeer als lange ritten. De NEXO gaat nog een stapje verder dan Hyundai’s andere brandstofcelauto, de Hyundai ix35 FCEV. Het acceleratievermogen en het motorvermogen zijn toegenomen, net als de efficiency, terwijl het verbruik lager is.

Lane Following Assist

Als eerste Hyundai is de NEXO uitgerust met Lane Following Assist (LFA). Dit systeem houdt de auto in het midden van zijn rijstrook bij snelheden tot 145 km/u, zowel op de snelweg als in de stad.

Blind-Spot View Monitor

Een primeur in de auto-industrie: Hyundai’s Blind-Spot View Monitor toont de bestuurder de situatie achter en naast de auto als hij van rijstrook wisselt – zowel naar links als terug naar rechts. Het verbetert ook de zichtbaarheid in het donker en bij regen. Het systeem maakt gebruik van de breedbeeld surround view monitors aan weerszijden van de auto. Die houden het via de buitenspiegels niet-zichtbare gebied rond de auto in de gaten. Hyundai is de eerste autofabrikant die bestuurders videobeelden aanbiedt van beide zijden van de auto.

Remote Smart Park Assist

Parkeren is nu ongelofelijk eenvoudig. De slimme autonome parkeerhulp RSPA parkeert de Hyundai NEXO volledig autonoom op een parkeerplaats en rijdt hem er ook weer uit. De bestuurder hoeft niet eens in de auto te blijven zitten – één druk op een knop is genoeg om de NEXO autonoom achteruit in te parkeren. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor krappe parkeerplekken en bestuurders die niet graag parkeren op lastige plekken.

Back To Top