skip to Main Content
Hyundai I20 De Beste In Zijn Klasse!

De Hyundai i20 is onderscheiden met de prestigieuze trofee Das Goldenes Lenkrad, in Nederland beter bekend als Het Gouden Stuurwiel.

De nieuwe Hyundai i20 won de publieksprijs en versloeg ‘Duitse’ tegenstrevers als de Opel Karl en de Škoda Fabia.

Het Gouden Stuurwiel is een van de belangrijkste awards in de automobielindustrie. Sinds de eerste editie van de verkiezing in 1976 worden in verscheidene categorieën de beste auto’s van het jaar gekozen. Dit jaar was het de veertigste keer dat deze internationale verkiezing werd gehouden.

Uitzonderlijke klasse

Het winnen van het Gouden Stuurwiel bevestigt eens temeer dat de Hyundai i20 van uitzonderlijke klasse is. Sinds zijn debuut eind 2014 won hij al meerdere vergelijkingstests en nog steeds geldt hij als een van de beste modellen in zijn klasse.

En wel hierom:
• Eigentijds design dat uitblinkt door vernuft en functionaliteit
• Grootste interieurruimte in zijn klasse en een bagageruimte van maar liefst 326 liter
• Panoramisch zonnedak (optioneel) voor maximale lichtinval
• Interieur met zachte materialen, pianozwarte elementen en verchroomde afwerkdetails
• Handig smartphone-dockingsysteem
• Leverbaar met een 1,2-liter ‘Kappa’-benzinemotor en een krachtige 1.1 turbodieselmotor
• Standaard zes airbags en tal van andere veiligheidssystemen
• Standaard o.a. elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, getint glas en een audiosysteem

Stemmen op favoriete auto:

Meer dan 425.000 lezers van de organiserende magazines Auto Bild, Bild am Sonntag en ruim twintig andere Europese automagazines – waaronder het Nederlandse magazine AutoWeek – stemden op hun hun favoriete auto. Ook is er een vakjury waar vips, technici, race- en rallyprofessionals deel van uitmaken.

Peter Schreyer:

Het is niet de eerste keer dat Hyundai in de prijzen valt bij deze verkiezing. Twee jaar geleden ontving Peter Schreyer, hoofd van de designafdeling van Hyundai, de Honorary Golden Steering Wheel, een prijs voor invloedrijke personen in de auto-industrie. Twee coureurs ontvingen in het verleden ook deze onderscheiding: Michael Schumacher (1993) en Lewis Hamilton (2007).

Vanaf € 14.495,-

De Hyundai i20 is verkrijgbaar als 5-deurs hatchback (vanaf € 14.495,-) en als coupé (€ 13.995,-). Momenteel is de Hyundai i20 leverbaar met een soepele en zuinige 1.2 benzinemotor of met een krachtige en zeer efficiënte 1.1 dieselmotor. Vanaf januari is de Hyundai i20 voor het eerst ook te koop met een 73,5 kW (100 pk) of 88,2 kW (120 pk) sterke benzineturbomotor.

Back To Top