skip to Main Content

In juli 1962 is het bedrijf opgestart door Klaas Jacobus Deinum op de Schaepmanstraat te Venlo-Blerick als Automobiel- en garagebedrijf Deinum met het servicedealerschap van Renault. Al snel werd het pand te klein en is het bedrijf in 1967 verhuisd naar de Burgemeester Gommansstraat. Dit is een vruchtbare grond gebleken voor een bedrijf met een rijk verleden en een mooie toekomst. In 10 jaar tijd is Automobiel- en garagebedrijf Deinum servicedealer geweest van onder andere de merken Toyota, Audi, NSU, Skoda en Subaru.

Tussen de werkzaamheden van Nico Deinum door is hij altijd alert en attent geweest op ontwikkelingen op de automarkt. Met name de snelle opkomst van de auto-industrie in het verre Oosten trok zijn aandacht. Zodra het Koreaanse merk Hyundai interesse toonde voor Nederland, stond hij in het voorste gelid. Als een van de eerste in Nederland kon Autobedrijf Deinum & Zn zich in 1979 officieel dealer van het merk Hyundai noemen.

1 januari 1992 was de tijd rijp om het stokje over te dragen. Onder de leiding van Wim Deinum bleef het bedrijf groeien en werd uitbreiding bittere noodzaak. Autobedrijf Deinum vestigde zich als een van de eerste bedrijven op het bedrijventerrein Ubroek te Venlo-Blerick. Hier heeft het bedrijf zijn stijgende lijn door kunnen trekken en zich verder kunnen ontwikkelen. De bedrijvigheid in de nieuwbouw bleef onverminderd gericht op de klantvriendelijke, professionele benadering van de klant. Het vertrouwen van de klant is het fundament voor een gezond bedrijf.

Om te kunnen blijven concurreren met de grote bedrijven met meerdere merken heeft Autobedrijf Deinum zich in 2008 uitgebreid met het merk Mitsubishi. Om dit te kunnen realiseren is het pand vergroot met een nieuwe showroom. Autobedrijf Deinum was hiermee klaar voor de nieuwe uitdaging. Na een opstartperiode is het een zeer succesvolle stap geweest die Wim Deinum gezet heeft. Het merk Mitsubishi complementeert Autobedrijf Deinum en zorgt voor een grotere diversiteit in aanbod.

Na de succesvolle uitbreiding in 2008 bleken er nog plaats en mogelijkheden te zijn voor het dynamische merk Suzuki. Over dit aanbod heeft Wim dan ook niet lang moeten nadenken. Als ondernemer in hart en nieren is hij deze uitdaging dan ook met veel enthousiasme aangegaan. Met ingang van 15 januari 2010 mag Autobedrijf Deinum zich nu ook de officiële dealer noemen van Suzuki van Noord Limburg. Met dit merk is het bedrijf completer dan nooit tevoren. Het heeft hierdoor een heel breed en divers aanbod zodat er goed ingespeeld kan worden op de wensen van de klant. De ontwikkelingen van dit merk zijn nog volop aan de gang, maar belooft nu al een succes te worden.

Zoals u kan lezen is Autobedrijf Deinum een bedrijf dat graag vooruit kijkt en de uitdaging aan gaat. Het bedrijf bestaat uit een hecht team van 20 medewerkers die met enthousiasme klaar staan voor het geven van advies en service. Het is dus niet voor niets dat Autobedrijf Deinum al ruim 50 jaar een begrip is in Venlo en omgeving.

Back To Top